Huis van de Dichter
Huis van de Dichter Huis van de Dichter

MET DE STEUN VAN

Huis van de Dichter
MET STEUN VAN
DE VLAAMSE OVERHEID
Huis van de Dichter

IN SAMENWERKING MET

Huis van de Dichter

Huis van de Dichter
schrijfresidentie • Watou

Het ‘Huis van de Dichter’ was tot begin 2009 de woonst van dichter Gwy Mandelinck, oprichter, bezieler en organisator van de legendarische ‘Poëziezomers van Watou’. Het huis is sindsdien al jaren een fel gesmaakte vakantiewoning. Sinds februari 2018 wordt het ‘Huis van de Dichter’ ook zestien werkweken lang per jaar ook opengesteld als schrijfresidentie voor auteurs. Watou krijgt daarmee een broedplek voor literatuur. Dichter Michaël Vandebril is twee jaar lang ambassadeur van het ‘Huis van de Dichter’.

De schrijfresidentie werd op zondag 25 februari 2018 officieel voorgesteld in het Festivalhuis tijdens een publiek moment waarop de sleutels van het ‘Huis van de Dichter’ symbolisch werden overgedragen aan Michaël Vandebril.

Carmien Michels (°1990) werd de eerste resident van het ‘Huis van de Dichter’. En sindsdien zijn menigen haar gevolgd:
Voorjaar 2018: Stijn Vranken, Öznur Karaca, het dichterscollectief IJzer 2018, Moya De Feyter, akim a.j. willems, Lotte Dodion, Roy Aernouts en Stijn Dierickx.
Najaar 2018: Amina Belorf, Anne Provoost & Manu Claeys, Barbara Claes, Frederik Lucien De Laere, Hester Knibbe, Luuk Gruwez, Myriam van Hee en Myrte Leffring.
Voorjaar 2019: Astrid Haerens, Elisa Candela, Bart S. Vermeer, Delphine Lecompte, Koen D’haene, Nerkiz Sahin en Peter Mangel Schots.
Najaar 2019: Lize Spit & Pieter Delfosse, Aya Sabi, Riet Wille, Virginie Platteau, M Arjen Mellink, Michiel Cox, Ellen Van Pelt en Birsen Taspinar.
Voorjaar 2020: Bruno De Wachter, Will Stone, Paul Bogaert, Jan Ducheyne, Maarten Inghels en Heidi Koren.
Najaar 2020: Eli Elise Hoopman (NL) & Vincent Van Meenen, Sarah De Mul, Pat Donnez, Kathleen Vereecken, Michaël Vandebril & Bart Pluym, Nele Buyst, Joost Decorte en Katrien Vandenberghe.
Voorjaar 2021: Sholeh Rezazade, Jonas Bruyneel, Wim Wauman, Femke Vindevogel, Lieve Desmet.
Najaar 2021: Babeth Fotchind, Peter Holvoet-Hanssen, Lies Gallez, Hans Depelchin, Anne Broeksma en Alexis de Roode, Ann Lootens, Dirk Elst en Geert Viaene.