Huis van de Dichter
Huis van de Dichter Huis van de DichterHuis van de DichterHuis van de Dichter

MET DE STEUN VAN

Huis van de Dichter

Residentensessies 2022

Sinds begin 2018 wordt het 'Huis van de Dichter', de voormalige woonst van Gwy Mandelinck in Watou, zestien weken per jaar opengesteld als schrijfresidentie.

Na Michaël Vandebril en Astrid Haerens neemt Jelle Van Riet de fakkel over als ambassadeur van het Huis van de Dichter om de residentie in team met Peter De Roo, Michaël Vandebril en Lieve Desmet verder uit te bouwen als professionele schrijfplek in Watou. Ze presenteert voor het Huis van de Dichter vier nieuwe residentensessies tijdens Kunstenfestival Watou 2022.

Jelle Van Riet interviewt 7, 14, 21 en 28 augustus in het parochiehuis van Watou Vlaamse en Nederlandse dichters die hebben geresideerd in Watou. Het publiek krijgt een unieke inkijk in het dichterlijke creatieproces en de verblijfservaring in Watou. De dichters lezen ook telkens voor uit werk waaraan ze in Watou schreven. De residentensessies dragen bij tot de uitstraling van Watou als literaire broedplek: in Watou worden nieuwe teksten gecreëerd én gedeeld met het publiek.

Praktisch

Residentensessies Huis van de Dichter op Kunstenfestival Watou
Locatie: Parochiehuis, Blauwhuisstraat 5, 8978 Watou
7, 14, 21 en 28 augustus 2022, telkens om 15

Info en tickets:
 

7 augustus met Alexis De Roode en Anne Broeksma en Paul Bogaert

14 augustus met Hans Depelchin, Geert Viaene en Babeth Fonchie Fotchind

21 augustus met Sara Eelen, Mattijs Deraedt, Dirk Elst en Pieter Franciscus M

28 augustus met Peter Holvoet-Hanssen, Lies Gallez en Nisrine Mbarki

De Residentensessies 2022 zijn een initiatief van Huis van de Dichter vzw in samenwerking met Kunstenfestival Watou en met steun van Marnixring Internationale Serviceclub.